Fotoassistent

Många av oss yrkesfotografer som inte har anställda är ofta i behov av frilans-fotoassistent. Det kan vara lite lurigt att hitta en fotoassistent i Göteborg som besitter goda kunskaper i ljus och kamerateknik. När detta året summeras är känslan att den perfekta fotoassisten för mig är en fotografkollega. 

Bland mina kollegor ligger fotograf-dagsarvodet mellan 12000:- till 20000:- fotoassistent-arvodet på ca 5000:- för heldag. Det är ju ett lägre dagsarvode när fotografen jobbar som assistent men det finns så många positiva saker med det..

Min förhoppning är att alltfler fotografer vill arbeta som assistent när de inte är bokade på fotouppdrag. Utöver att vi hjälper varandra att hålla en hög nivå på våra produktioner så fyller vi även på med ny kunskap då vi jobbar med en fotograf-kollega. Vi alla har goda kunskaper men att ge kunskap och få kunskap är en win-win och det kul att träffas IRL då jag till större del pratar på sociala medier och har Zoom-fika med mina fotograf-kollegor.

Med denna posten vill jag inspirera mina fotografkollegor till att ge en hjälpande hand. Den betyder mer än de flesta av oss tror. Sharing is caring!


//Vega