Att alltid vara tillgänglig.

Att alltid vara tillgänglig

När jag fotograferar hos kund och har ett specifikt område att jobba med så händer det ibland att någon undrar om jag kan göra en helt annan plåtning på samma ställe när jag är klar. Alltså något som ligger utanför det bokade uppdraget. Det ligger i min natur kanske på gott och ont att säga självklart löser jag det utan att tänka på mitt eget bästa. Helt plötsligt blir arbetsdagen längre och du får sätta dig in i ett nytt tankesätt. Men självklart utför jag det. Det har t.o.m. hänt att jag inte debiterat det. För jag vill alltid vara tillgänglig och hjälpa till. På gott och ont.

iPhone snapshot: Vega // Dela kunskap med andra människor utan att det behöver vara business.

Jag får ex. antal mail/år där kollegor och vänner vill få hjälp rörande allt från prissättning, kamerateknik eller nytt kamerainköp. Jag svarar alltid även om det inte är mitt jobb där jag kan fakturera. Att dela sin yrkeskunskap. Oavsett kunskapsnivå.

När jag går och dricker kaffe med en kompis jag träffar någon gång per år så får jag ibland frågan. Du Michael: Jag tänkte köpa ny kamera och du är ju proffs på det. Ja den frågan kommer när jag inte jobbar och när vi ska umgås och dricka kaffe. Men självklart svarar jag. Förmodligen till stor del p.g.a. mina yrken alltid varit lika mkt min livsstil och hobby.

Under åren jag jobbade som frisör var det likadant. Jag träffade någon på stan och efter en kram sa ofta personen: Jag är så trött på mitt hår vad ska jag göra tycker du? När jag jobbade som DJ frågade folk har du något tips på bra musik till våran fest. Ja ni fattar grejen. Att alltid finnas där och vara tillgänglig och hjälpa till. 

Det handlar inte om att något är rätt eller fel. Men jag konstaterar att jag funkar på ett visst sätt och det betyder inte att alla andra fungerar på samma sätt. Men en sak vet jag. Den andra personen uppskattar enormt mkt när man hjälper till även om man själv vill raka motsatsen.

//Vega