Panoramafotografering - Edelkrone slider

Har under många år arbetat med Really Right Stuff panoramahuvud. Idag provar jag en ny teknik med slider. Överraskande bra resultat när fem stycken vertikala 110mm bilder ger en horisontell bild med önskat utsnitt.

Denna bild var spontant planerad och mer för att pröva tekniken. Jag ser stora möjligheter att använda denna tekniken t.ex. vid interiörfotografering. Ska försöka förklara det mest intressanta med skissbilder nedan.

När kameravinkeln är rakt fram hela tiden syns alla objekt rakt framifrån. Det innebär att objekt som ligger bakom den främre raden syns i sin helhet.

När kameran monteras statiskt på stativ syns inte objekten i bakre raden i sin helhet. En annan fördel är att det blir inga distortion ute i kanterna på utsnittet. En annan fördel är det jag visar längst upp denna artikeln. Det är att en bild som kräver ett utsnitt utifrån en bestämd brännvidd med vertikala exponeringar, fokusstacking och HDR. Varje kameraförflyttning har tre olika exponeringar (HDR) med skärpeförflyttning (fokusstacking) innan kameran placeras i nästa position. Ja det finns många sätt att utveckla denna kameratekniken.

//Vega

Arkitekturfotograf i Göteborg

Arkitekturfotograf i Göteborg

Hej och välkommen till Vegafoto!

Arkitekturfotografi handlar mycket om att avbilda en byggnad och framhäva dess design och funktion med ett fint ljus. Vi ska visa ditt projekt från sin bästa sida.

Vegafoto arbetar nära våra kunder för att förstå deras behov och mål. Oavsett om du är arkitekt, designer, fastighetsutvecklare eller byggentrepenör, strävar vi efter att leverera bilder som inte bara möter utan överträffar dina förväntningar.

Om du är intresserad av att veta mer om hur vi på Vegafoto kan hjälpa dig att lyfta fram ditt projekt med professionellt arkitekturfoto, tveka inte att kontakta oss. Du kan nå oss enklast via e-post på info@vegafoto.se eller ringa oss direkt på 0704245632. Vi ser fram emot att få höra om ditt projekt och hur vi kan bidra till dess framgång.

Välkommen och se ett urval med arkitektur från portfolion här: https://vegafoto.se/arkitektur

Företagsfilm i Göteborg

Företagsfilm i Göteborg

Hej och kul att du hittat till Vegafoto rörande företagsfilm.

Hoppas allt är bra med dig! Mitt namn är Michael Jönsson och är filmfotograf som skapar engagerande och informativa företagsfilmer. Tillsammans tar vi fram en skräddarsydd företagsfilm i Göteborg som visar upp era tjänster, produkter, medarbetare, lokaler, pågående/färdiga uppdrag på ett sätt som engagerar både nuvarande och potentiella kunder.

Utvald företagsfilm: VBK

Varför en företagsfilm?
Visuellt innehåll spelar en allt större roll där en företagsfilm berättar er historia, ert arbete och förmedlar ert företags värderingar. En professionellt producerad företagsfilm hjälper er att:

  • Visuellt presentera era tjänster och produkter på ett sätt som text och stillbilder inte kan.

  • Introducera era medarbetare och ledning, vilket skapar en personlig koppling till era kunder.

  • Visa upp era lokaler och pågående projekt, vilket ger en känsla av skala och kvalitet på ert arbete.

  • Förstärka ert varumärke och ert rykte som aktör inom er branch.

Med erfarenhet från att arbeta med både små och stora företag levererar vi en film som uppfyller era förväntningar. Med ett nära samarbete med er säkerställer vi att filmen återspeglar ert varumärke och era mål. Vegafoto erbjuder:

  • Konsultation för att förstå era behov och mål med filmen.

  • Skräddarsydd storyboarding och manusutveckling.

  • Professionell filmning på plats, inklusive intervjuer med nyckelpersoner.

  • Postproduktion och redigering för att säkerställa hög kvalitet på slutprodukten.

  • Leverans av filmen i olika format för användning på er webbplats, sociala medier, eller interna presentationer.

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så diskuterar vi detta vidare som förhoppningsvis leder till ett möte. Vegafoto ser fram emot möjligheten att arbeta tillsammans med ditt företag och skapa en företagsfilm.

Med vänlig hälsning,

Michael Jönsson
Vegafoto AB
0704245632
info@vegafoto.se

Behind the scenes // VBK. Inspelning på Karlatornet som var en av våra locations.

Behind the scenes // Planerar en filmscen med fokus på arkitekturen. Vi ville ha människor på gården för att ge liv till arkitekturen. Monterade in personer i Photoshop för att presentera denna scenen. Ni kan se resultatet i filmen ovan vid 01:25 min

Olika kamerasystem.

Man kan säga det finns olika parametrar som spelar roll beroende vilket kamerasystenm man väljer. Det kan t.ex vara hur många bilder per sekund, detaljåtergivning, hög upplösning, ISO m.m.

Om vi skruvar tillbaka klockan typ 15 år då hade mellanformat några begränsningar (om man väljer se det så) som t.ex. ISO, slutartiden och bilder/sek. Det gjorde att när man plåtade t.ex. med Hasselblad då var de parameterarna inte primära. Man valde t.ex. Canon som var en helt annan typ av kamera. Inte bättre eller sämre utan bara en annan typ av kamera.

Nu har åren gått och mellanformat har närmat sig kameror med betydligt mindre sensor som till exempel Canon och Nikon. Men varför använder ibland jag än idag Hasselblad (H system) istället för Fuji GFX? Det är svårt att beskriva en känsla som är någonting som man bara kan uppleva själv. Det kan vara t.ex. känslan när du hör slutaren eller hur Hasselblad hanterar hudtoner men mycket handlar om känslan.

Sedan en annan sak som förvisso kanske inte så betydelsefull för många men när jag kommer till kund med Hasselblad då diskuterar typ tio av tio kunder kamera med mig. De tycker det är intressant med Hasselblad så det finns ett värde i utrustningen gentemot kund. Kommer jag med Canon diskuterar typ ingen kamera med mig.

Det är ganska intressant om man tittar på det så här: När vi blir bokade på ett uppdrag så förutsätter kund att vi levererar en bild utifrån deras önskemål och behov. Vad kan man mer göra som yrkesman för att man ska uppleva att kunden är nöjd? Att de upplever oss fotografer som professionella och som förhoppningsvis leder till ett återkommande samarbete och rekommendation? Fundera lite kring det.

Men det mest intressanta och som är värt mycket för mig är känslan. Ibland är det nästa viktigare än grym autofokus med eye/face detection.

Jag vill säga att känslan betyder allt.

Fotografering - PE Teknik & Arkitektur

Fotografering - PE Teknik & Arkitektur

Vi stillbildsfotograferande och filmade med PE Teknik & Arkitektur som flyttat till nya härliga lokaler i Göteborg. Bilderna är beskurna i 16x9 formatet i denna bloggposten.

Läs mer om den hållbara flytten här: https://www.pe.se/nyheter

//Vega

Private work - Sport

Fotograferade Sebastian Liljeblad till portfolion. Här har jag retuscherat med en ny spännande färgpalett. Fotograferat med Fujifilm GF 110mm f/2 R LM WR och befintligt ljus.

Förstora: Klicka på bilderna.

Private work - Sport

Att regelbundet pröva något nytt. Det är bränsle till konstnärens kreativitet som ger ny energi och motivation genom att bryta monotonin i att alltid göra samma sak. I detta egna projektet valde vi en location där man normalt sätt åker skateboard. Det känns extra kul och lyckat när man har en ny ide och genomför den. Postar en av bilderna från fotograferingen förra helgen.

Våga pröva något nytt! Det introducerar nya stimulanser och ökar din kreativitet.

Ljusteknik, installation och utbildning ska tas fram efter kundens behov och mål.

Podcast - Professionell ljussättning

Planerar just nu inför möte vid 14-tiden med kund. Ljusteknik, installation och utbildning ska tas fram efter kundens behov och mål. Känns extra kul och inspirerande med kund som uppskattar och inser vikten av en professionell ljussättning till sin podcast. Prata är ganska enkelt på ett första möte men underskatta inte att lyssna. Då ökar möjligheten till ett framgångsrikt samarbete.

Vill passa på att önska er alla en trevlig helg!

Sensai lipstick - Private work

Sensai lipstick - Private work

Har under februari månad filmat eget projekt med ett läppstift. Det har varit extremt lärorikt och kul att lära sig mer om Edelkrone och DaVinci Resolve. Läppstiftet är ingen enkel produkt att filma då den är som en spegel. Har lagt lika mkt fokus på ljus och kamerateknik då det varit ett bra sätt att öva inför kommande uppdrag. Filmade med Sony FX6 i SLog3 och redigerat i DaVinci Resolve.

Har nu avsatt 3 månader att filma produkter och detta blev sista egna projektet under denna perioden. Känns onekligen skönt att nu vara bekväm med både Sony FX6, Edelkrone-slidern och roterande Edelkrone-huvudet. Övning ger färdighet.

//Vega